top of page

BŐVEBBEN A PROGRAMOKRÓL

Ismerd meg táborunk programjának főbb részeit!

ÁLTALÁNOS

A táborozók napi két alkalommal sport- vagy nyelvoktatáson vesznek részt. Ezek egy időben zajlanak, ezért csak egyet lehet választani közülük a jelentkezésnél. Minden foglalkozás a tábor területén történik. Ezen kívül minden nap vannak közös játékok, versenyek, közösség építő programok és bibliai témájú foglalkozások.

Az előző évi tábor programja itt megtekinthető: TÁBORI PROGRAM

JÁTÉKOK

A táborozókat az első napon két nagy csapatra osztjuk. Több alkalommal is összemérik erejüket, tudásukat és ügyességüket. Van amikor mindenki részt vesz bennük, azonban vannak alkalmak, amikor a csapat kiválaszt pár lelkes önkéntest, akik képviselik őket. Ezeknek a különféle játékoknak fontos szerepük van abban, hogy a fiatalok már a hét első napján feloldódjanak és jól érezzék magukat.

ELŐADÁSOK

Táborunk minden nap kétszer összegyűlik egy vidám, zenés és egyben komoly előadásra. Játékokkal és énekekkel dobjuk fel a hangulatot, majd egy bibliai témájú tanítás következik az adott korosztálynak megfelelő előadásmódban. Olyan dolgok hangzanak el, amelyek a fiatalok számára is fontosak, tanulságosak lehetnek, vallási háttértől függetlenül. Mind ezek mellett elengedhetetlenek a vicces, vidám jelenetek.

KOSÁRLABDA

Külföldi és magyar edzők vezetésével kis csoportokban, gyakoroljuk a játék egyes elemeit, délutánonként pedig mehet a bajnokság. A hét csúcspontja az esti, reflektorfényes mérkőzés egymás, és sokszor a felnőtt vezetők ellen.

FOCI

Fiúk, lányok (igen, ti is gyertek bátran) itt az idő egy jót focizni, fejleszteni a tudásotokat! Gyakorlott edzők vezetik az edzéseket, amelyekben egyformán hangsúlyt kap az állóképesség fejlesztése, a technikai elemek elsajátítása és gyakorlása, valamint a sok-sok izgalmas mérkőzés egymás és a tábor vezetői ellen!

NYELVOKTATÁS

Idén is lesz angol a táborban! Ezeket az alkalmakat igyekszünk amerikai tanárok segítségével megvalósítani, többnyire a szabadban. Az oktatók képes és játékos eszközök segítségével tanítják a nyelvet. Jöhet bárki: aki egy szót sem tud angolul és az is, aki nyelvvizsgára készül.

RÖPLABDA

Legnépszerűbb edzőtáborunkban a hangulat olyan, mint egy homokkal borított görög tengerparton... pattog a labda, hét ágra süt a nap... csak a pálmafák hiányoznak. A röplabda edzéseken mindenki láthatóan nagyon jól érzi magát. Hogy miért? Mert az új barátok szerzése mellett könnyen és gyorsan lehet fejlődni a sportban.

BASEBALL

Magyarországon az elsők között kezdtük el ennek a sportnak az oktatását 2003-ban. Baseball táboraink azóta is töretlen és növekvő népszerűséget élveznek. Kezdőktől a haladókig mindenki tanulhat valami újat. Aki már részt vett baseball oktatáson, az tudja, hogy ez a csapatjáték izgalmas, taktikus és élvezetes kikapcsolódást nyújt.

AMERIKAI FOCI

Hogy miért ez a sport talán a legnépszerűbb az Egyesült Államokban? Azért, mert az erőnél és a gyorsaságnál is fontosabb a taktika, a fegyelmezett csapatjáték és az ügyesség. Nagy gyakorlattal rendelkező amerikai és magyar edzőktől sajátíthatod el a játék alapjait. A táborban nem full-contact, hanem úgynevezett flag-footballt játszunk, ennek keretében megértheted a szabályokat és átélheted a játék örömét veszélyes ütközések nélkül.

DISC-GOLF

Ez a sport a frizbi, a golf, és az erdei túrázás legizgalmasabb részleteinek ötvözete. Ügyességet, türelmet és kitartást igényel, jutalomképpen pedig nagyon szórakoztató. Át lehet dobni egy frizbit a tavon? Szeretnéd kipróbálni? Ha egyszer kipróbálod, egy életre meg fogod kedvelni ezt a sportot.

ÉNEK

Profi tanár segítségével várjuk azokat, akik szeretnének megismerkedni az éneklés alapjaival. Különböző feladatokkal fejlesztjük a táborozók hangképzését. Megtapasztalhatják, milyen egy kórus részese lenni, ahol a harmonizálás alapjait is elsajátíthatják, és valami gyönyörűt hozhatnak létre csupán a hangjuk felhasználásával. A táborunk záró összejövetelén be is mutathatják mindenki előtt egész heti munkájuk gyümölcsét!

SZÍNJÁTSZÁS

A szakkör során a táborozók kipróbálhatják magukat a színészet világában, felfedezhetik saját képességeiket, erősségeiket, megismerkedhetnek színpadi gyakorlatokkal és egymással is. Megtapasztalhatják milyen közösen, csapatként létrehozni valami szórakoztatót mások és saját maguk számára. Szeretettel várunk tehát mindenkit, aki szeretné elsajátítani a színpadi előadások alapjait.

KÉZMŰVES

A kézműves foglalkozás az egyik legfelkapottabb oktatás táborunkban. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb ember szeret valami szépet létre hozni. Fiúk és lányok egyaránt jól érezhetik magukat megtapasztalva az alkotás örömét! Fejleszd kreativitásodat, vagy csak élvezd a kézműves munka folyamatát. Természetesen mindent, amit készítesz haza is vihetsz magaddal!

bottom of page