GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IGÉNYELHETEK-E KEDVEZMÉNYT?

Kedvezménnyel kapcsolatos tudnivalók a "KEDVEZMÉNYEK" oldalon találhatók.

HOGYAN FIZETHETEM KI A TÁBOROZÁSI DÍJAT?

A tábor díját a legegyszerűbben bankkártyával online fizetheti ki, esetleg átutalással vagy bankfióki befizetéssel, de mindegyik esetben egy összegben. A fizetési módot az online jelentkezés kitöltésekor választhatja ki.

 1. Bankkártyával - az online jelentkezés folyamat részeként átirányítjuk az OTP Simple bankkártyás fizetési oldalra. Ebben az esetben a táborozási díj összege rendelkezésére kell álljon a folyószámláján a jelentkezés elküldésekor.

 2. Átutalással: a jelentkezést visszaigazoló e-mailben elektronikus számlát küldünk, mely alapján tudja később utalni vagy OTP bankfiókban a folyószámlánkra befizetni a számla összegét. A kiküldött számla fizetési határideje 30 nap. OTP 11742063-20010427

MILYEN SZÁMLÁT KAPOK?

Minden esetben elektrónikus számlát küldünk a jelentkezéskor megadott e-mail címre.​

LEHET-E SZÉP KÁRTYÁVAL FIZETNI?

Sajnos SZÉP kártyát NEM tudunk elfogadni.

ÉRKEZÉS

Érkezés és bejelentkezés vasárnap 14:30-17:30​ között.
 

Idén a helyszíni bejelentkezés eltérő lesz az eddig megszokottól. Egészségügyi óvintézkedésként azt határoztuk meg, hogy a tábor területére csak a feltétlenül szükséges papírok kitöltése céljából engedjük be a szülőket. A bejelentkezés közvetlenül a főkapu mellett lévő épületben fog zajlani, ahonnan már a szobavezetőik kisérik szobáikba a táborozókat. Továbbá kérjük, hogy ahol ez megoldható, családonként vagy csoportonként csak egy szülő kísérje be gyermekét az épületbe és a folyamat meggyorsítása érdekében kérjük már otthon töltsenek ki minden szükséges dokumentumot. Megértésüket köszönjük!

TÁVOZÁS

A táborok szombat délelőtt 9.00-kor a reggeli után érnek véget. Kérjük a szülőket, hogy délelőtt 11:00 óráig feltétlenül gondoskodjanak az itt táborozó gyermekek hazaszállításáról.

Amennyiben a 18. életévét be nem töltött táborozót nem a szülő vagy törvényes gondviselő vinné haza, abban az esetben a gyermeket csak két tanú által aláírt meghatalmazással engedjük el. Ugyanígy meghatalmazással tudjuk haza engedni azokat is, akik még kiskorúak, de szeretnének egyedül haza utazni.

ELHELYEZÉS

Táborozóinkat fürdőszobával és WC-vel ellátott több ágyas szobákban helyezzük el. Takarót, párnát és ágyneműt biztosítunk, törölközőt viszont hozni kell.

A szobabeosztást munkatársaink legjobb tudásuk szerint végzik, hogy gyermeke a lehető legkomfortosabban érezze magát a tábor alatt. Az Élet Szava táborok immár 29 éves tapasztalata alapján, korosztálynak megfelelően osztjuk be a gyerekeket. A táborba érkező testvéreket is így helyezzük el, előre is köszönjük a bizalmat!

ORVOSI ELLÁTÁS, ELSŐSEGÉLY

A táborozás időtartama alatt a táborban egészségügyi képesítéssel rendelkező elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot, aki a táborban az esetlegesen megbetegedett, vagy megsérült táborozók sürgősségi ellátásáért felelős.

A WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány szerződésben áll Tóalmás község egyik háziorvosával, aki a tábor orvosi felügyeletét biztosítja. Amennyiben a képzett egészségügyi munkatársunk indokoltnak látja, a gyermeket azonnal orvoshoz viszi.

Ha egy táborozó tartós orvosi kezelést, felügyeletet, ápolást igényel, illetve ha fekvőbeteg, lázas állapot lép fel, valamint a tábor ideje alatt jön ki fertőző betegség a táborozón, azonnal értesítjük a szülőket, gondviselőket. Ilyen esetben kérjük, hogy a táborozó azonnali hazaszállításáról, és a további gyógykezeléséről gondoskodjanak!

A GYERMEKEM GYÓGYSZERT SZED, HONNAN TUDJAM, HOGY MINDIG BESZEDI-E?

A táborozókra szobavezetők vigyáznak, akik segítenek nekik mindenben, így a gyógyszer beszedésében is. Ha gyermekének gyógyszert kell szednie, kérjük jelezze az elsősegélynyújtónak bejelentkezéskor.

SPECIÁLIS ÉTRENDRE/DIÉTTÁRA VAN SZÜKSÉGE GYERMEKEMNEK. HOGYAN TUD MAJD ÉTKEZNI?

Glutén, laktóz és cukor tartalmú anyagok hozzáadása nélkül is készítünk ételeket azok számára, akiknek ez egészségügyi okokból szükséges, szakorvosi ajánlásra. Kérjük, hogy jelentkezéskor mindenképpen jelezze, hogy gyermeke pontosan mire allergiás, milyen étrendre van szüksége! A konyha ennek alapján készül a heti menüvel, hogy gyermeke a legmegfelelőbb ellátást kaphassa. Ezen speciális ételek elkülönítve készülnek, azonban ugyanazon a konyhán, ahol a hagyományos ételek is. Ezáltal az esetleges glutén és egyéb allergén anyag keresztszennyeződés lehetőségét nem tudjuk teljesen kizárni!

PÁR SZÓ A TÁBORI ÖLTÖZKÖDÉSRŐL ÉS VISELKEDÉSRŐL:

 • A WOL Élet Szava táborban mindenkit arra kérünk, hogy szolidan öltözzön, ne viseljen kihívó, vagy másokat esetleg zavaró ruházatot. Kérjük, hogy a rövidnadrágok legalább combközépig érjenek, és a lányok ne viseljenek túl rövid pólót, rövidnadrágot vagy szoknyát, illetve szorosan testhezálló ruházatot!

 • A fürdő-tóban a lányok csak szolid egyrészes fürdőruhában, a fiúk pedig rövidnadrágban fürödhetnek. Táborunkban a kétrészes fürdőruha/bikini, illetve fiúknak a fecskenadrág helyett a fentieket kérjük beszerezni!

 • Kérjük a fiúkat és fiatalembereket, hogy ne hordjanak fülbevalót!

 • Kérjük táborozóinkat, hogy saját testi épségük védelmében mindig viseljenek lábbelit a tábor területén!

 • Táborozóinktól elvárjuk, hogy valamennyi összejövetelen és programon vegyenek részt!

 • Táborozóinktól elvárjuk, hogy a tábor házirendjét tartsák be!

 • A táborozás során tilos a dohányzás, az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, valamint a nem házastársak közötti testi kapcsolat!

A tábor területére dohányárut, alkoholtartalmú italt, kábítószert, bármilyen szúró, vagy lőfegyvert, kést vagy veszélyes eszközt, illetve erkölcstelen (pl.: pornográfia, erőszak) tartalmú nyomtatott, vagy elektronikus kiadványt behozni szigorúan tilos! Akinél ilyesmit találunk, azt attól elkobozzuk és megsemmisítjük, az illetőt pedig hazaküldjük.

FELTÉTLENÜL HOZD EL AZ ALÁBBI DOKUMENTUMOKAT:

 • Ha utalással fizette ki a táborozási díjat, kérjük hozza magával a kinyomtatott bizonylatot!

 • FONTOS, hogy a megjegyzésben szerepeljen a befizetés megnevezése: [táborozó neve] táborozási díja.

 • A gyermek törvényes képviselője által, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozatot, mely igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt.

 • Kitöltött, aláírt nyilatkozatot arról, hogy a táborozó használhatja-e a területen levő drótköltélpályát.

 • Kitöltött, aláírt nyilatkozatot arról, hogy a táborozó szerepelhet-e a tábor ideje alatt készülő fényképeken és videókon.

A nyilatkozatokhoz szükséges nyomtatványok – Innen tölthetők le.

MIT CSOMAGOLJ?

 • Sportruházat, sportcipő

 • Lányoknak egyrészes fürdőruha/fiúknak úszóshort, papucs

 • Melegebb öltözet az esti tábortűzi alkalmakhoz

 • Tisztasági felszerelés, törölköző (+1 törölköző a strandoláshoz)

 • Biblia, toll, jegyzetfüzet

 • Zsebpénz

MIT NE HOZZ?

 • Ne hozd el az okostelefonodat!

 • Ne hozd el a kerékpárod, kedvenc háziállatodat, ékszereidet!

 • Ne hozz magaddal zene-, vagy filmlejátszókat, nagy értékű műszaki cikkeket, pl.: laptopot, táblagépet!

KÉRDÉSEM VAN A JELENTKEZÉSSEL, TÁBORRAL KAPCSOLATBAN, KIT KERESSEK?

További kérdésekért írjon nekünk a tabor@eletszava.org e-mail címre. Telefonon a +36 20 216 4800 számon.