GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igen, 15.000 forintos általános kedvezmény kérhető az adott heti táborozási díjból (ebből egész nyáron fejenként csak egy kérhető, kizárólag 18. életévüket még be nem töltött jelentkezők számára). Kedvezménnyel kapcsolatos tudnivalók a "JELENTKEZÉS" oldalon találhatók.

Igényelhetek-e kedvezményt?

A tábor díját a legegyszerűbben bankkártyával online fizetheti ki, esetleg átutalással vagy bankfióki befizetéssel, de mindegyik esetben egy összegben.  A fizetési módot az online jelentkezés kitöltésekor választhatja ki.

 1. Bankkártyával - az online jelentkezés folyamat részeként átirányítjuk az OTP Simple bankkártyás fizetési oldalra.  Ebben az esetben a táborozási díj összege rendelkezésére kell álljon a folyószámláján a jelentkezés elküldésekor.

 2. Átutalással: a jelentkezést visszaigazoló e-mailben elektronikus számlát küldünk, mely alapján tudja később utalni vagy OTP bankfiókban a folyószámlánkra befizetni a számla összegét.  A kiküldött számla fizetési határideje 30 nap.  OTP 11742063-20010427

Hogyan fizethetem ki a táborozási díjat?

Minden esetben elektrónikus számlát küldünk a jelentkezéskor megadott e-mail címre.​

Milyen számlát kapok?

Sajnos SZÉP kártyát NEM tudunk elfogadni.

Lehet-e SZÉP kártyával fizetni?

Érkezés és bejelentkezés vasárnap 15:00-17:00 között. A program 18.00 órakor, vacsorával kezdődik.

Érkezés

A táborok szombat délelőtt 9.00-kor a reggeli után érnek véget. Kérjük a szülőket, hogy délelőtt 11:00 óráig feltétlenül gondoskodjanak az itt táborozó gyermekek hazaszállításáról.

Amennyiben a 18. életévét be nem töltött táborozót nem a szülő vagy törvényes gondviselő vinné haza, abban az esetben a gyermeket csak két tanú által aláírt meghatalmazással engedjük el. Ugyanígy meghatalmazással tudjuk haza engedni azokat is, akik még kiskorúak, de szeretnének egyedül haza utazni.

Távozás

Táborozóinkat fürdőszobával és WC-vel ellátott több ágyas szobákban helyezzük el. Takarót, párnát és ágyneműt biztosítunk, törölközőt viszont hozni kell.

A szobabeosztást munkatársaink legjobb tudásuk szerint végzik, hogy gyermeke a lehető legkomfortosabban érezze magát a tábor alatt. Az Élet Szava táborok immár 29 éves tapasztalata alapján, korosztálynak megfelelően osztjuk be a gyerekeket. A táborba érkező testvéreket is így helyezzük el, előre is köszönjük a bizalmat!

Elhelyezés

A táborozás időtartama alatt a táborban egészségügyi képesítéssel rendelkező elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot, aki a táborban az esetlegesen megbetegedett, vagy megsérült táborozók sürgősségi ellátásáért felelős.

A WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány szerződésben áll Tóalmás község egyik háziorvosával, aki a tábor orvosi felügyeletét biztosítja. Amennyiben a képzett egészségügyi munkatársunk indokoltnak látja, a gyermeket azonnal orvoshoz viszi.

Ha egy táborozó tartós orvosi kezelést, felügyeletet, ápolást igényel, illetve ha fekvőbeteg, lázas állapot lép fel, valamint a tábor ideje alatt jön ki fertőző betegség a táborozón, azonnal értesítjük a szülőket, gondviselőket. Ilyen esetben kérjük, hogy a táborozó azonnali hazaszállításáról, és a további gyógykezeléséről gondoskodjanak!

Orvosi ellátás, elsősegély

A táborozókra szobavezetők vigyáznak, akik segítenek nekik mindenben, így a gyógyszer beszedésében is. Ha gyermekének gyógyszert kell szednie, kérjük jelezze az elsősegélynyújtónak bejelentkezéskor.

A gyermekem gyógyszert szed, honnan tudjam, hogy mindig beszedi-e?

Kérjük, hogy jelentkezéskor mindenképpen jelezze, hogy gyermeke pontosan mire allergiás, milyen étrendre van szüksége! A konyha ennek alapján készül a heti menüvel, hogy gyermeke a legmegfelelőbb ellátást kaphassa.

Speciális étrendre/diétára van szüksége gyermekemnek. Hogyan tud majd étkezni?

 • A WOL Élet Szava táborban mindenkit arra kérünk, hogy szolidan öltözzön, ne viseljen kihívó, vagy másokat esetleg zavaró ruházatot.  Kérjük, hogy a rövidnadrágok legalább combközépig érjenek, és a lányok ne viseljenek túl rövid pólót, rövidnadrágot vagy szoknyát, illetve szorosan testhezálló ruházatot!

 • A fürdő-tóban a lányok csak szolid egyrészes fürdőruhában, a fiúk pedig rövidnadrágban fürödhetnek. Táborunkban a kétrészes fürdőruha/bikini, illetve fiúknak a fecskenadrág helyett a fentieket kérjük beszerezni!

 • Kérjük a fiúkat és fiatalembereket, hogy ne hordjanak fülbevalót!

 • Kérjük táborozóinkat, hogy saját testi épségük védelmében mindig viseljenek lábbelit a tábor területén!

 • Táborozóinktól elvárjuk, hogy valamennyi összejövetelen és programon vegyenek részt!

 • Táborozóinktól elvárjuk, hogy a tábor házirendjét tartsák be!

 • A táborozás során tilos a dohányzás, az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, valamint a nem házastársak közötti testi kapcsolat!

A tábor területére dohányárut, alkoholtartalmú italt, kábítószert, bármilyen szúró, vagy lőfegyvert, kést vagy veszélyes eszközt, illetve erkölcstelen (pl.: pornográfia, erőszak) tartalmú nyomtatott, vagy elektronikus kiadványt behozni szigorúan tilos! Akinél ilyesmit találunk, azt attól elkobozzuk és megsemmisítjük, az illetőt pedig hazaküldjük.

Pár szó a tábori öltözködésről és viselkedésről:

 • Ha utalással fizette ki a táborozási díjat, kérjük hozza magával a kinyomtatott bizonylatot!

 • FONTOS, hogy a  megjegyzésben szerepeljen a befizetés megnevezése: [táborozó neve] táborozási díja.

 • A gyermek törvényes képviselője által, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozatot, mely igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt.

 • Kitöltött, aláírt nyilatkozatot arról, hogy a táborozó használhatja-e a területen levő drótköltélpályát.

 • Kitöltött, aláírt nyilatkozatot arról, hogy a táborozó szerepelhet-e a tábor ideje alatt készülő fényképeken és videókon.

A nyilatkozatokhoz szükséges nyomtatványok – Innen tölthetők le.

Feltétlenül hozd el az alábbi dokumentumokat:

 • Sportruházat, sportcipő

 • Lányoknak egyrészes fürdőruha/fiúknak úszóshort, papucs

 • Melegebb öltözet az esti tábortűzi alkalmakhoz

 • Tisztasági felszerelés, törölköző (+1 törölköző a strandoláshoz)

 • Biblia, toll, jegyzetfüzet

 • Zsebpénz

Mit csomagolj?

 • Ne hozd el az okostelefonodat!

 • Ne hozd el a kerékpárod, kedvenc háziállatodat, ékszereidet!

 • Ne hozz magaddal zene-, vagy filmlejátszókat, nagy értékű műszaki cikkeket, pl.: laptopot, táblagépet!

Mit NE hozz

További kérdésekért írjon nekünk a tabor@eletszava.org e-mail címre.

Kérdésem van a jelentkezéssel, táborral kapcsolatban, kit keressek?