GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Igényelhetek-e kedvezményt?

Kedvezménnyel kapcsolatos tudnivalók a "KEDVEZMÉNYEK" oldalon találhatók.

Hogyan fizethetem ki a táborozási díjat?

A tábor díját a legegyszerűbben bankkártyával online fizetheti ki, esetleg átutalással vagy bankfióki befizetéssel, de mindegyik esetben egy összegben.  A fizetési módot az online jelentkezés kitöltésekor választhatja ki.

 1. Bankkártyával - az online jelentkezés folyamat részeként átirányítjuk az OTP Simple bankkártyás fizetési oldalra.  Ebben az esetben a táborozási díj összege rendelkezésére kell álljon a folyószámláján a jelentkezés elküldésekor.

 2. Átutalással: a jelentkezést visszaigazoló e-mailben elektronikus számlát küldünk, mely alapján tudja később utalni vagy OTP bankfiókban a folyószámlánkra befizetni a számla összegét.  A kiküldött számla fizetési határideje 30 nap. OTP 11742063-20010427

Milyen számlát kapok?

Minden esetben elektrónikus számlát küldünk a jelentkezéskor megadott e-mail címre.​

Lehet-e SZÉP kártyával fizetni?

Sajnos SZÉP kártyát NEM tudunk elfogadni.

Érkezés

Érkezés és bejelentkezés vasárnap 15:00-17:00 között. A program 18.00 órakor, vacsorával kezdődik.

Távozás

A táborok szombat délelőtt 9.00-kor a reggeli után érnek véget. Kérjük a szülőket, hogy délelőtt 11:00 óráig feltétlenül gondoskodjanak az itt táborozó gyermekek hazaszállításáról.

Amennyiben a 18. életévét be nem töltött táborozót nem a szülő vagy törvényes gondviselő vinné haza, abban az esetben a gyermeket csak két tanú által aláírt meghatalmazással engedjük el. Ugyanígy meghatalmazással tudjuk haza engedni azokat is, akik még kiskorúak, de szeretnének egyedül haza utazni.

Elhelyezés

Táborozóinkat fürdőszobával és WC-vel ellátott több ágyas szobákban helyezzük el. Takarót, párnát és ágyneműt biztosítunk, törölközőt viszont hozni kell.

A szobabeosztást munkatársaink legjobb tudásuk szerint végzik, hogy gyermeke a lehető legkomfortosabban érezze magát a tábor alatt. Az Élet Szava táborok immár 29 éves tapasztalata alapján, korosztálynak megfelelően osztjuk be a gyerekeket. A táborba érkező testvéreket is így helyezzük el, előre is köszönjük a bizalmat!

Orvosi ellátás, elsősegély

A táborozás időtartama alatt a táborban egészségügyi képesítéssel rendelkező elsősegélynyújtó teljesít szolgálatot, aki a táborban az esetlegesen megbetegedett, vagy megsérült táborozók sürgősségi ellátásáért felelős.

A WOL Élet Szava Magyarország Alapítvány szerződésben áll Tóalmás község egyik háziorvosával, aki a tábor orvosi felügyeletét biztosítja. Amennyiben a képzett egészségügyi munkatársunk indokoltnak látja, a gyermeket azonnal orvoshoz viszi.

Ha egy táborozó tartós orvosi kezelést, felügyeletet, ápolást igényel, illetve ha fekvőbeteg, lázas állapot lép fel, valamint a tábor ideje alatt jön ki fertőző betegség a táborozón, azonnal értesítjük a szülőket, gondviselőket. Ilyen esetben kérjük, hogy a táborozó azonnali hazaszállításáról, és a további gyógykezeléséről gondoskodjanak!

A gyermekem gyógyszert szed, honnan tudjam, hogy mindig beszedi-e?

A táborozókra szobavezetők vigyáznak, akik segítenek nekik mindenben, így a gyógyszer beszedésében is. Ha gyermekének gyógyszert kell szednie, kérjük jelezze az elsősegélynyújtónak bejelentkezéskor.

Speciális étrendre/diétára van szüksége gyermekemnek. Hogyan tud majd étkezni?

Kérjük, hogy jelentkezéskor mindenképpen jelezze, hogy gyermeke pontosan mire allergiás, milyen étrendre van szüksége! A konyha ennek alapján készül a heti menüvel, hogy gyermeke a legmegfelelőbb ellátást kaphassa.

Pár szó a tábori öltözködésről és viselkedésről:

 • A WOL Élet Szava táborban mindenkit arra kérünk, hogy szolidan öltözzön, ne viseljen kihívó, vagy másokat esetleg zavaró ruházatot.  Kérjük, hogy a rövidnadrágok legalább combközépig érjenek, és a lányok ne viseljenek túl rövid pólót, rövidnadrágot vagy szoknyát, illetve szorosan testhezálló ruházatot!

 • A fürdő-tóban a lányok csak szolid egyrészes fürdőruhában, a fiúk pedig rövidnadrágban fürödhetnek. Táborunkban a kétrészes fürdőruha/bikini, illetve fiúknak a fecskenadrág helyett a fentieket kérjük beszerezni!

 • Kérjük a fiúkat és fiatalembereket, hogy ne hordjanak fülbevalót!

 • Kérjük táborozóinkat, hogy saját testi épségük védelmében mindig viseljenek lábbelit a tábor területén!

 • Táborozóinktól elvárjuk, hogy valamennyi összejövetelen és programon vegyenek részt!

 • Táborozóinktól elvárjuk, hogy a tábor házirendjét tartsák be!

 • A táborozás során tilos a dohányzás, az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, valamint a nem házastársak közötti testi kapcsolat!

A tábor területére dohányárut, alkoholtartalmú italt, kábítószert, bármilyen szúró, vagy lőfegyvert, kést vagy veszélyes eszközt, illetve erkölcstelen (pl.: pornográfia, erőszak) tartalmú nyomtatott, vagy elektronikus kiadványt behozni szigorúan tilos! Akinél ilyesmit találunk, azt attól elkobozzuk és megsemmisítjük, az illetőt pedig hazaküldjük.

Feltétlenül hozd el az alábbi dokumentumokat:

 • Ha utalással fizette ki a táborozási díjat, kérjük hozza magával a kinyomtatott bizonylatot!

 • FONTOS, hogy a  megjegyzésben szerepeljen a befizetés megnevezése: [táborozó neve] táborozási díja.

 • A gyermek törvényes képviselője által, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozatot, mely igazolja a táborozásban részt vevő gyermek megfelelő egészségi állapotát a táborozás megkezdése előtt.

 • Kitöltött, aláírt nyilatkozatot arról, hogy a táborozó használhatja-e a területen levő drótköltélpályát.

 • Kitöltött, aláírt nyilatkozatot arról, hogy a táborozó szerepelhet-e a tábor ideje alatt készülő fényképeken és videókon.

A nyilatkozatokhoz szükséges nyomtatványok – Innen tölthetők le.

Mit csomagolj?

 • Sportruházat, sportcipő

 • Lányoknak egyrészes fürdőruha/fiúknak úszóshort, papucs

 • Melegebb öltözet az esti tábortűzi alkalmakhoz

 • Tisztasági felszerelés, törölköző (+1 törölköző a strandoláshoz)

 • Biblia, toll, jegyzetfüzet

 • Zsebpénz

Mit NE hozz

 • Ne hozd el az okostelefonodat!

 • Ne hozd el a kerékpárod, kedvenc háziállatodat, ékszereidet!

 • Ne hozz magaddal zene-, vagy filmlejátszókat, nagy értékű műszaki cikkeket, pl.: laptopot, táblagépet!

Kérdésem van a jelentkezéssel, táborral kapcsolatban, kit keressek?

További kérdésekért írjon nekünk a tabor@eletszava.org e-mail címre.